U trendu

Marić: Više nema opasnosti u Žagubici, voda se povlači

BEOGRAD – Na teritoriji opštine Žagubica više nema opasnosti po stanovništvo i voda se povlači, izjavio je danas pomoćnik miistra MUP-a i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

On je rekao da je završena evakuacija građana, kao i da nema povređenih niti stradalih.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije crpe vode na više lokacija na teritoriji opštine Žagubica i voda se na ugroženom području povukla u korito reke Tisnice, saopštio je MUP.

Usled obilnih padavina koje su zadesile region opštine Žagubica danas je došlo do izlivanja reke Tisnice, zbog čega je na snazi vanredna situacija na delu teritorije opštine Žagubica odnosno za naselja Žagubica, Suvi Do, Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac i Jošanicu.

„Ističemo da nema povređenih niti stradalih građana. Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su 60 osoba iz ugroženih domaćinstava u koje je ušla voda, dok je upravo završena evakuacija još 240 osoba. U ovom trenutku više nema opasnosti po stanovništvo, a voda se povlači“.

Na crpljenju vode trenutno su angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa sedam vozila, šest čamaca i četiri pumpe za crpljenje vode.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike