U trendu

Na Voždovcu najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina

BEOGRAD – Na teritoriji opštine Voždovac zabeležena je najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina, a prema poslednjoj statistici taj broj sada iznosi 6.118 u odnosu na period iz 2014. godine kada je broj nezaposlenih u toj opštini bio preko 11.000, poručeno je danas na Sajmu zapošljavanja, održanog u „Voždovačkom centru-Šumice“.

Rukovodilac Službe zaposljavanja Vozdovac Željka Zelenović Vuković istakla je za Tanjug da je predstavljanje građevinske delatnosti za sve one koji su završili sedmi stepen stručne spreme, novina na ovogodišnjem sajmu.

„Voždovački sajam se tradicionalno održava i mi obuhvatamo brojne aktivnosti, pored onih koji se odnose na iskazivanje slobodnih poslova i mogućnosti lica da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima“, rekla je Vuković.

Ona je dodala da je na sajmu predstavljen širok spektar delatnosti, od higijeničara do menadzera ljudskih resursa.

„Proizvodna delatnost, mašinska, sve je to Sajam ponudio, imamo i kompanije koje su iz državnog sektora, koji traže diplomirane građevinske inženjere i tehničare, zastupljene su ponude i za administrativne radnike“, istakla je Vuković.

Direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Voždovac Dobrosav Marić posebno je istakao prisustvo „Pošta Srbije“ na sajmu.

„Ovo preduzeće je bio jedan zatvoren sistem, a sada je u dogovoru sa Nacionalnom službom za zapošljavanje došao na sajam da traži nove radnike“, poručio je Marić za Tanjug.

Kako kaže, oko 50 odsto posetilaca koji posete ovaj sajam ili neke druge, dobije posao u naredna tri meseca.

„Samo ove godine preko Nacionalne službe zapošljavanja je oko 4.850 lica našlo posao. Traže se svi profili, i diplomirani pravnici i ekonomisti i inženjeri mašinstva“, rekao je Marić.
Predsednik Saveta za zaposljavanje Voždovac Vuk Mirčetić izjavio je da je sajam borba protiv nezaposlenosti, i da su rezultati više nego očigledni.

„Imamo poslovne forume koje organizujemo, različite vrste prekvalifikacija u saradnji sa nasim partnerima iz Nacionalne službe. Ogroman napredak je napravljen“, istakao je Mirčetić i naglasio da posebno izdvaja februar 2017. godine, kada je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić formirao Savet za zapošljavanje, koji je načinio niz pozitivnih promena.

Ovogodišnja tema Sajma zapošljavanja je „Konkurentnost mladih prilikom zapošljavanja“.

Nakon Sajma se održava poslovni forum gde će učesće uzeti mladi, koji će izneti svoje probleme i predloge da se stvari unaprede.

Na sajmu je predstavljeno 55 poslodavaca koji su iskazali potrebe za preko 1000 radnih mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.