U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 16. januar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od ponedeljka pišu o incidentu sa vozom koji je iz Beograda krenuo ka severu Kosova i o najavi bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

ALO – „SAJ ulazi na Kosovo?“ o tome da je Srbija poslala specijalce da zaštite Srbe na Kosovu, „Atentator na Vučića bančio sa Škaljarcima“, o ubistvu u Sopotu i sukobu narko klanova.

BLIC – List pod naslovom „Samo rata da ne bude“ piše o zaoštrenoj retorici izmedju Beograda i Prištine. Blic prenosi i reči predsednika Srbije: „Nikolić: Srbija spremna da pošalje i vojsku na Kosovo ako Srbi budu ubijani“. Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže: „Djurić: Vlasti u Prištini provociraju rat, i to ne rade samostalno, već uz prećutnu saglasnost velikih sila“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Šaljemo vojsku na Kosovo ako taknu Srbe“, izjavio predsednik Tomislav Nikolić. List piše da je Ramuš „Haradinaj slobodu u Hagu platio osam miliona evra“. O političkoj pozornici u Crnoj Gori i eventualnoj kandidaturi Mila Djukanovića za šefa države list piše pod naslovom „Milo sedmi put vodi Crnu Goru“.

DANAS – „Nikolić: Nije nam do rata, ali poslao bih vojsku na KiM da zaštiti Srbe“, naslov je članka o zategnutim odnosima Beograda i Prištine. O predsedničkoj kandidaturi Vuka Jeremića, list piše pod naslovom „Jeremić: Volim Srbiju i zato se kandidujem“. Pod naslovom „Ljubiša Diković, Nebojša Stefanović i Siniša Mali funkcijom do pravde“, list piše da su sudovi efikasni samo po tužbama državnih funkcionera.

INFORMER – Tramp će dozvoliti Srbima da vrate vojsku na Kosovo, o tome, kako list objašnjava, zašto su Šiptari hteli da izazovu rat u pokrajini. „Jeremiću, tvoj kum je Agrobanci ukrao 10.000 evra, gde su pare“, povodom kandidature za predsednika Srbije koju je Vuk Jeremić objavio. „EU gura Srbiju u haos sa migrantima“ o pisanjima stranih medja o tome da Evropa namerno pušta hiljade ljudi da se smrznu u Srbiji, koja čini sve da im pomogne.

KURIR – „Dosta je terora, idemo u rat za Kosovo“, o poruci predsednika Srbije, „Dinkić guverneru stavio pištolj na čelu“, o tvrdnjama bivše funkcionera Jugoslovenske levice šta je bivši ministar Mladjan Dinkić zahtevao od Narodne banke.

POLITIKA – „Nikolić: Ako zatreba poslaćemo vojsku na KiM“ o pretnji predsednika Srbije. O useljenju novog američkog predsednika Donalda Trampa u Belu kuću naslov „Smena gostiju hotela sa osam zvezdica“. List piše da „Trgovci ne primaju kartice zbog visokih provizija“.

SRPSKI TELEGRAF – „Tomin sin napao Vučića“, o tome da je na sednici Predsedništva SNS Radomir Nikolić vikao na lidera stranke zašto je toliko siguran da je bolji od njegovog oca i da bi prošao u prvom krugu. „Srbija vojsku šalje na Kosovo“ o tome da je država odlučna da zaštiti Srbe na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.