U trendu

Naslovne strane za nedelju, 15. maj 2022. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za nedelju, 15. maj, najviše piše o ratu u Ukrajini, spoljnopolitičkom položaju Srbije, ekonomskim temama i predstojećem Saboru Srpske pravoslavne crkve.

ALO – Za list govori ministar poljoprivrede Branislav Nedimović „U Srbiji neće biti praznih rafova kao u Evropi“. O diplomatskoj akciji Beograda „Još 10 država ne priznaje Kosovo“.

BLIC – Politikolog Vuk Velebit o odnosu Srbije i EU „Brisel bi trebalo da nam pruži jasne garancije“. U analizi „Nikad veći spoljnopolitički pritisci: Srbija izmedju čekića i nakovnja“, list piše o zahtevima velikih sila u vreme rata u Ukrajini.

VEČERNJE NOVOSTI – Uoči Sabora Srpske pravoslavne crkve list piše o njenom statusu danas i zahtevima za modernizacijom „Strahuje li Sveta Gora od ‘NATO patrijaršije'“.

KURIR – Piše da je srpska predstavnica Konstrakta osvojila peto mesto na Evrosongu, ali da je u vrhu top lista nekoliko zemalja „Umetnica mora biti prva“.

POLITIKA – Sociolog Aleksa Djilas ocenjuje „I u maloj zemlji moguće je boriti se za velike ciljeve“. O ratu u Ukrajini „Glava u torbi, život u rancu“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o tome kako će sukob Rusije i Zapada uticati na Srbiju „Putin okrenuo list: Srbija nije prijatelj ako bude ušla u EU“. O sahrani legendarnog fudbalskog trenera Ivice Osima u Sarajevu „Cela Juga ispratila Švabu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar