U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 14. mart 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 14. mart 2022. godine, najviše pišu o predstojećim izborima i o dešavanjima u Ukrajini i uticaju tih sukoba na Srbiju.

ALO – O sudjenju optuženima za organizovani kriminal i najteža krivična dela Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću „Velja Nevolja i Mesar iz ćelije pretili smrću tužiocu“. „Srbija neće biti gladna“, list navodi da je država spremna za udare krize.

BLIC – O ofanzivi na Ukrajinu koju je pokrenuo ruski predsednik Vladimir Putin „Samo je nekoliko Putinovih ljudi znalo za napad“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o zahtevu poslanika Evropskog parlamenta „Traže da EU kazni Srbiju zbog Rusije“.

DANAS – „Pretnje novinaru Danasa zbog teksta o izbeglom Ukrajincu“, o napadima kojima je izložen novinar tog lista. Izjava predsedničke kandidatkinje Biljane Stojković „Dovoljno sam besna da ‘izadjem na crtu’ Vučiću“.

NOVA – Intervju sa predsedničkim kandidatom dela opozicije Zdravkom Ponošem „Vučić je kukavica, ne verujem da će smeti na duel“. List piše o ekološkom incidentu „Istraživanje bora i litijuma zatrovalo vodu kod Valjeva“.

INFORMER – „Rusija ovako može godinama, a Zapad?“, o sankcijama kojima zbog napada na Ukrajinu. Na istu temu „EU u haosu zbog sankcija“.

KURIR – Pod naslovom „Haos“ list piše da je ruska vojska gadjala NATO centar u blizini Poljske. Zamenik šefa izbornog štaba Srpske napredne stranke Goran Vesić ocenjuje „Možemo da imamo većinu na svim izborima“.

POLITIKA – Intervju sa kandidatom za gradonačelnika Beograda SPS Tomom Filom „Moj tim čine mladi, sposobni i obrazovani“. Intervju sa kandidatom za gradonačelnika Beograda SRS Miljkom Ristićem „Za zdravstvo dostupno svima bez čekanja“.

SRPSKI TELEGRAF – List najavljuje današnje aktivnosti predsednika Srbije i predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića „Vučić u Vranju otvara novu fabriku umesto Geoksa“. O ratu u Ukrajini „KGB agent nahuškao Putina na rat“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.