U trendu

Naslovne strane za utorak 21. septembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 21. septembar 2021. godine najviše pišu o dešavanjima na Kosovu, ali i o ostalim društvenim temama.

ALO – Pod naslovom „Mi odavde nemamo kud“, list prenosi atmosferu sa srpskih barikada na graničnom prelazu Jarinje na Kosovu.

BLIC – List otkriva da se sprema još jedna optužnica „Veljin klan stoji iza ubistva u Atini“. O komemoraciji proslavljenom treneru Dušanu Ivkoviću „Duda je bio sve – trener, učitelj, kum, prijatelj…“

VEČERNJE NOVOSTI – O dogadjajima na Kosovu „Tablice samo pokriće. Novi udarac Albanaca na sever“. Pod naslovom „Djilas sada žigoše saveznike“ list piše da lider Stranke slobode i pravde odbacuje one koji su za predlog evroparlamentaraca o izborima.

DANAS – Šta znači odluka Prištine da oduzima automobilske registarske tablice sa KS oznakom „Skidanje tablica uz duge cevi – zbog ‘reciprociteta'“. Protesti advokata širom Srbije „Stav Vrhovnog suda ispisan rukopisom vlasti“. Profesor Medicinskog fakulteta Slobodan Marinković kaže „Političari u Srbiji svesno podstiču epidemiju korone“.

INFORMER – O dešavanjima na Kosovu, list piše „Ekstremisti u Prištini spremaju veliko zlo“. U tekstu „Ruski psiho ubio osmoro studenata“ o napadu u studentskom domu u ruskom gradu Perm.

KURIR – List podom dešavanja na administrativnim prelazima i odluci Prištine o registarskim tablicama prenosi reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Ili ćete da sprovedete Briselski sporazum, ili nas ne zamajavajte“. O detaljima potrage za nekadašnjim komandantom Vojske Republike Srpske u tekstu „Ratko Mladić tokom skrivanja menjao ime na dve-tri nedelje“.

POLITIKA – „Brutalan upad Rosu na Jarinje i Brnjak“, o dogadjajima na Kosovu. Predsednik Srbije o krizi na Kosovu „Vučić: Da li Briselski sporazum još postoji“. O medjustranačkom dijalogu list piše da je vlast prihvatila sve predloge Evropskog parlamenta „Ove nedelje odluka Dveri o primeni zaključaka“.

SRPSKI TELEGRAF – List tumači izjave premijera Kosova Aljbina Kurtija i konstatuje „Kurti priznao: Vlast pre Vučića kriva za ovaj haos“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.