najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nepokretna žena izašla iz kuće posle 16 godina

Stomatološka sestra Gita Jović (56) iz Niša, kojoj je kasetna bomba raznela nogu tokom bombardovanja 1999. godine, konačno je izašla iz svojevrsnog “kućnog pritvora” u kome je živela 16 godina, jer je zgrada u kojoj živi dobila arhitektonsku (prilaznu) rampu.

Naime, Gita je posle amputacije noge morala da se vrati u porodični stan na 14. spratu zgrade, a zbog toga što zgrada nije imala rampu za kretanje invalidskih kolica dešavalo se da mesecima ne izađe iz “četiri zida”.

“Suprug Siniša je srčani bolesnik i nije mogao da kolica sam nosi niz stepenice od prizemlja do dvorišta, već smo morali da zovemo u pomoć i druge ljude. Zato sam retko kad izlazila iz stana. Od kako zgrada ima prilaznu rampu, osećam se kao da sam ponovo živa, a bila sam umrla”, kazala je Gita.

Ona je kazala da posebno uživa u tome što ponovo može da izlazi u šetnju sa svojim suprugom.

“Kada izlazimo u šetnju koristim električna kolica i supruga mogu da pratim u stopu, tako da mi se čini kao da ponovo trčim. Sve to ranije nisam mogla jer nisam mogla da izađem iz zgrade”, rekla je Gita kojoj je telo još uvek puno gelera od kasetnih bombi zbog čega ne može da nosi ortopedsku protezu.

(Beta)

1 komentar
  1. Ivan

    Jadna žena, hvala Bogu da su se setili da naprave rampu: 14 spratova, to je sigurno bar 30 porodica i da se čeka toliko godina. Sramota i bruka!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike