U trendu

Obnavljaju se dvorišta i zelene površine u školama

BEOGRAD – Đaci prvaci škole „Banović Strahinja“ zasadili su danas „Drvo generacije“, u okviru akcije u svim prestoničkim osmoletkama, a time je predstavljen i program revitalizacije školskih dvorišta koji će obuhvatiti obnovu sadnica i zelenih površina.

Sa prvacima, „drvo generacije“ zasadio je i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je rekao da je obnova školskih dvorišta, pilot-projekat, koji se sprovodi u 10 škola.

Prma njegovim rečima, u školi „Banović Strahinja“ biće uređenje zelene površine, sa adekvatnim mobijilarom sa učenje, relaksaciju i vežbanje na otvorenom, uz malu trim stazu.

„U planu je i postavljanje kante za reciklažu otpada. Ova škola ima sreću da se nalazi na obodima Košutnjačke šume, dok su u urbanim delovima grada školska dvorišta neretko jedina zelena oaza u odrastanju dece“, rekao je Nikodijević, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da je edukacija dece osnovni korak u zaštiti životne sredine jer kada deca počnu da primenjuju ekološke standarde, to počinju da čine i njihovi roditelji.

„Očuvanje zdrave životne sredine je politika od koje nećemo odustati“, kazao je Nikodijević.

On je najavio da će ove godine u školi „Banović Strahinja“ biti rekonstruisana fasada i krov na fiskulturnoj sali.

Direktorka škole Tatjana Vasović Novosel je istakla da škola ove godine obeležava 55 godina postojanja, te da je ovo godina investicija za tu školu, pa će do leta školski park dobiti sasvim novi izgled, na radost 1.033 učenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.