U trendu

Od danas upis dece u vrtiće

Upis dece u predškolske ustanove počeo je danas i trajaće do 20. maja, a roditelji u Beogradu će moći da upisuju svoju decu i  onlajn, odnosno putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Zahvaljujući onlajn upisu, sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan.

Posao prijave će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić na sajtu www.euprava.gov.rs.

Online upis dece u predškolske ustanove nastao je kao rezultat zajedničkog rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu, Grada Beograda, Ministarstva privrede – Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja – PIO Fonda.

Proces predaje zahteva za upis deteta u predškolsku ustanovu preko Nacionalnog portala eUprava i portala Grada Beograda odvijaće se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.

Za slanje zahteva dovoljno je samo da korisnik otvori nalog na Nacionalnom portalu elektronske uprave ili internet portalu Gradske uprave Grada Beograda (www.euprava.beograd.org.rs).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.