Od danas upis dece u vrtiće

Upis dece u predškolske ustanove počeo je danas i trajaće do 20. maja, a roditelji u Beogradu će moći da upisuju svoju decu i  onlajn, odnosno putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Foto: Beta

Foto: Beta

Zahvaljujući onlajn upisu, sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan.

Posao prijave će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić na sajtu www.euprava.gov.rs.

Online upis dece u predškolske ustanove nastao je kao rezultat zajedničkog rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu, Grada Beograda, Ministarstva privrede – Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja – PIO Fonda.

Proces predaje zahteva za upis deteta u predškolsku ustanovu preko Nacionalnog portala eUprava i portala Grada Beograda odvijaće se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.

Za slanje zahteva dovoljno je samo da korisnik otvori nalog na Nacionalnom portalu elektronske uprave ili internet portalu Gradske uprave Grada Beograda (www.euprava.beograd.org.rs).

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake