Od sutra kiša, pad temperature

Naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojacanim severozapadnim vetrom, koje će sutra rano ujutru zahvatiti sever Vojvodine, tokom dana proširiće se na celu zemlju, saopšteno je iz Republičkog hirometeorološkog zavoda.

Na jugoistoku će veći deo dana biti suvo i toplo, a uveče i u toku noći u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije kiša će preći u susnežicu i sneg.

Vetar umeren i jak južni i jugozapdni, po prolasku fronta u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od četiri do 14 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna biće od 12, na severozapadu do 20 stepeni na istoku i jugoistoku.

U Beogradu će sutra biti oblačno, ujutru i pre podne toplo, od sredine dana zahladenje sa kišom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Jutarnja temperatura biće 14 stepeni Celzijusa, sredinom dana oko 18, a zatim u osetnom padu.

Kada je reč o izgledima vremena za sedam dana, do 28. novembra, RHMZ navodi da će u nedelju biti oblačno, hladno, vetrovito, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Kratkotrajni sneg ponegde i u nižim predelima, a zatim će se narednih dana zadržati pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom i snegom.

Padavine ce biti uglavnom slabog intenziteta.

(Tanjug)

Ostavite komentar