najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Odluka o Trepči – pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji „Trepče“ nevažeća za Vladu Srbije, njene institucije, privredne subjekte i za građane RS.

On je na konferenciji za novinare najavio da će Vladi predložiti da u ponedeljak zatraži hitnu sednicu SB UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 12 44 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu.

„Ako o tome ne žele da razgovaraju u Briselu, moraće da se razgovara u UN“, rekao je Đurić.

„Trepča“ je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM i istakao da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji „Trepce“ nevažeca za Vladu Republike Srbije.

On je istakao i da odluka prištinskih vlasti o Trepči predstavlja pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metpohije.

„Odluka je nevažeca i ne proizvodi pravna dejstva, ni posledice kada je reć o radno-pravnim odnosima, dužničko-poverilačkim odnosima i drugim obligacionim odnosima koje kombinat ima“, rekao je Đuric.

To je udar na pravo naroda da postoji na jednom području, jer „Trepca“ je temelj našeg postojanja na KiM, rekao je direktor Kancelarije.

Kosovski parlament usvojio je noćas u drugom čitanju zakon o „Trepči“.

Od 93 prisutna poslanika 79 je glasalo za, 14 je bilo uzdržano. Poslanici Srpske liste napustili su skupštinsku salu nakon usvajanja nacrta zakona.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike