Ovako je Fidel govorio o Srbima

Ministar rada Aleksandar Vulin imao je privlegiju da se sretne sa Fidelom Kastrom na svetskom kongresu o borbi protiv terorizma, gde je bio jedini predstavnik Srbije.

Vulin za Sputnjik kaže da je Kastro i tada govorio o Srbiji i da se posebno javio našoj delegaciji. „Zaista sam se lepo osećao u tom trenutku kada je vođa kubanske revolucije posebno izdvojio Srbiju ispred svih i rekao da smo mi primer slobode i hrabrog naroda.

Sećam se da je tada govorio oko dva sata, a onda je rekao ’Zbog vas stranih delegata moraću da skratim‘ i onda je govorio još ’samo‘ sat i po.

Dakle, naš susret je bio kratak, ali imao sama tu privilegiju i čast da ga sretnem“, rekao je Vulin za Sputnjik.

Prema rečima ministra Vulina, smrću Fidela završio se 20. vek, jer je on bio jedan od najvećih vođa 20. veka i vođa borbe za slobodu svih malih naroda. Fidelov san je san svakog slobodnog čoveka i svakog slobodnog naroda i dokaz da borba malih naroda može da inspiriše čitav svet.

Fidel Kastro je, naglašava Vulin, bio veliki prijatelj Srbije i do poslednjeg trenutka svog života nije podsećao kakav je veliki zločin učinjen nad Srbijom NATO bombardovanjem.

„Nedostajaće nam. Gde god je bio Fidel Kastro, mi smo znali da imamo prijatelja i da će imati neko da govori za nas“, navodi Vulin.

(Sputnjik)

Ostavite komentar