najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo je srpska Sodoma i Gomora

Kada se priča o prostituciji u Srbiji, uglavnom je fokus na nekoliko većih gradova, pa se uz glavni grad uglavnom pominju Novi Sad i Niš.

Međutim, prostitucija je prisutna svuda, a tamo gde se ljudi poznaju, zna se dobro ko se njom bavi, gde “radi”, kao i koja mu je tarifa.

Tako se u Kruševcu ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na zaobilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, kod Železničke stanice i na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju

Noćne dame svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u žbunju, automobilima a cena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnost od toga koji je tip usluge.

Pored uobičajnih mesta, prostitucija se obavlja i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namenu. Ima dosta devojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta.

Tako se u martu 2012. godine dogodio tragični incident kada je prostitutka G. M. (16) izbola i brutalno ubila penzionera M. R.

Veliki broj devojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu.

Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autoput Beograd – Niš kod “Plavog mosta” i oko Železničke stanice. Sve one odlaze da studiraju, ali zbog teške porodične situacije, nemaštine i narkomanije završavaju na ulici.

U našem zakonodavstvu odavanje prostituciji je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana. Za razliku od svojih “dama”, makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Krivično delo je i ustupanje prostorije radi obavljanja prostitucije.

Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom trenutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud. Makroi rade u “svojim” reonima, jer je teritorija striktno podeljena. Između njih vladaju rivalstvo i stalni sukobi.

Reč je o više puta osuđivanim osobama, sklonim nasilničkom ponašanju i drugim krivičnim delima.

Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih “poslodavaca” završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala devojka iz Kruševca u avgustu 2011. godine, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba da radi kao striptizeta i prostitutka i to ni manje ni više nego na Kosovu.

Prvo ih tuku i vezuju, uzimaju dokumenta i prisilno ih siluju i sve to snimaju, a zatim pod pretnjom da će snimke pokazati porodici prisiljavaju na prostituciju. Lokacije na kojima se klubovi nalaze su između Prištine i Kosovske Mitrovice a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji “kako bi ih pustili da rade”.

Vikend prostitucija je takođe poslednjih godina veoma popularna tako da tokom vikenda devojke odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar, gde rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i kvazi modnim kućama i agencijama. (kurir.rs)

  • Prostitucija definitivno treba da se legalizuje. Ona postoji, bilo bi licemerno govoriti o tome da se radi na njenom suzbijanju, štaviše, može se videti da se radi na njenom širenju. Omogućiti tim ženama da zarađuju, a da ne strahuju za svoj život. (drdoktor)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

1 komentar
  1. veronika

    Jedan veliki kamen da vežu oko vrata i neka” skoče u reku..a muškarci isti sistem .. SODOMA I GOMORA ..

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike