U trendu

Pištaljka: Tanjug obmanuo novinare, objavio da je predaja dokaza otkazana

Portal Pištaljka objavio je danas da je agencija Tanjug pokušala je da sabotira uzbunjivača Borka Josifovskog i predstavnike Pištaljke, tako što je jutros uputila mejl redakcijama da je otkazano dostavljanje dokumenata kojima se ukazuje na spregu lekara beogradske Hitne pomoći i pogrebnika.
„Za ovaj skandalozan postupak Tanjuga Pištaljka je saznala tako što su je kolege drugih redakcija, koje su nameravale da isprate predaju dokumenata o korupciji u Hitnoj pomoći ministru zdravlja, zvale da provere informaciju Tanjuga i saznaju zašto je dogadjaj otkazan“, navodi se na sajtu Pištaljke.

Precizira se da je Tanjug u najavama dnevnih dogadjaja, koje se uobičajeno šalju redakcijama i na kojima se nalazilo više od 50 raznih dogadjaja širom Srbije, izdvojio samo najavljenu predaju dokumenata ističući je crnim podebljanim slovima i dodavši ispod najave velikim slovima da se dogadjaj otkazuje.

Direktorka Tanjuga Branka Djukić rekla je za Pištaljku da je to „tehnička greška“ i da tu „nema nikakve zavere“.

Uzbunjivača Borka Josifovskog i predstavnike Pištaljke umesto ministra u Ministarstvu zdravlja primila su danas trojica državnih sekretara, medju kojima se nalazio i suprug direktorke Tanjuga Vladimir Djukić.

„Smatramo da je direktorka Tanjuga Branka Djukić i zbog ove činjenice dužna da javnosti i kolegama objasni u najmanju ruku, neprofesionalno postupanje ove agencije i odagna sumnje u pozadinu ovog dogadjaja“, navela je Pištaljka.

Lekar uzbunjivač Borko Josifovski predao je dokumenta i navodne dokaze o sprezi lekara beogradske Hitne pomoći koji, kako kaže, nisu reanimirali bolesnike na samrti i pogrebnika koji su do tih bolesnika stizali pre lekarskih ekipa.

On je na to ukazivao još 2006. godine, a olukom tadašnjeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića smenjen je sa mesta direktora Hitne pomoći.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar