U trendu

Policajka pijana izazvala udes u Zemunu, pa pobegla sa trežnjenja

Policajka iz Zemuna mogla bi da ostane bez posla nakon što je sa 2,2 promila alkohola u krvi pobegla iz policijske stanice, gde je bila na trežnjenju pošto je izazvala saobraćajnu nesreću.

Kako prenose beogradski mediji, policajka je pre nekoliko večeri udarila u jedno taksi vozilo u Zemunu. Prilikom udesa došlo je do manje materijalne štete automobila taksiste, te su vozači pokušali da se dogovore oko naplate štete bez zvanja policije.

– Kada su krenuli da pregovaraju oko naplate štete, policajka je bila potpuno dezorijentisana. Teško je i neartikulisano pričala pa je taksista, nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da se s njom dogovori, na kraju pozvao policiju – priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Ova saobraćajna nesreća bila bi kao i svaki drugi manji udes, da policija prilikom uviđaja nije utvrdila da je njihova koleginica potpuno pijana.

– Merenje promila alkohola u krvi obavljeno je i sa taksistom, kao i sa policajkom. Alko-testom taksiste utvrđeno je da je bio trezan, dok su rezultati njihove koleginice saobraćajce ostavili u šoku. Naduvala je čak 2,2 promila – dodaje izvor.

Prema njegovim rečima, saobraćajci su istog momenta svoju koleginicu poveli u stanicu, u dežurnu službu na trežnjenje. Međutim, tu nije kraj. Vrlo brzo, pijana policajka uspela je da pobegne i nestane bez traga i glasa.

– Kada su ujutru došli policajci da je puste sa trežnjenja ponovo su ostali u šoku. Njihove koleginice nije bilo nigde. Nisu mogli da je dobiju na telefon, jer ga je ugasila, a ubrzo zatim do njih je došla vest da je izvadila bolovanje – objašnjava izvor.

Protiv policajke bit će pokrenut disciplinski postupak, ali i podignuta prekršajna prijava zbog izazivanja udesa u alkoholisanom stanju. Prema rečima Milana Marinovića, predsednika Prekršajnog suda u Beogradu, policajka je vožnjom sa 2,2 promila počinila jedan od najtežih saobraćajnih prekršaja.

Pored disciplinske odgovornosti pobegloj policajki prijeti i kazna zatvora od 15 dana ili novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, uz 14 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.