najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Predsednik Mešihata IZ u Srbiji: Stavimo tačku na podele

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić poručio je danas vernicima da je predstojeći Ramazan idealna prilika za vernike i sveštenstvo da konačno stave tačku na podele i okupe se oko jedne, jedinstvene i tradicionalne Islamske zajednice.

“Protekle godine pokazale su da je ugrožavanje jedinstva Islamske zajednice glavni izvor destrukcije medju muslimanima, te da je svaki korak podele izazivao nove podele. Vreme je da iz svih dogadjaja protekle decenije izvučemo pouke i vratimo se organizacionom i vrednosnom jedinstvu”, rekao je Dudić.

“Neka ovaj Ramazan prosvetli naš um i napoji naše duše, sa nadom da bude lek za bolesti licemerstva, oholosti i škrtosti, mržnje, svadje i smutnje. Neka bude razlog jedinstva medju nama.”, rekao je Dudić.

On je kazao da muslimani u Srbiji ovaj Ramazan dočekuju odlučni da nastave da potvrdjuju “neospornu istinu” da je islam vera mira.

“Svako vreme ima svoje breme, pa tako i ovaj naš vakat. Teško ekonomsko stanje, nezaposlenost, kao i briga o siromašnima. Ovaj Ramazan i post u njemu su najbolji lek za poroke poput narkomanije, kladionica, alkohola i nemorala”, rekao je Dudić.

Ramazan, najvažniji i najsvetiji mesec islamske vere, počinje u ponedeljak, 6. juna.

Tokom Ramazana obavezan je post i to se smatra jednim od stubova islama, a zahteva se potpuno uzdržavanje od jela i pića i telesnih zadovoljstava od zore do zalaska sunca, i to 30 dana.

Ramazanski post se završava kada se pojavi mlad mesec.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike