Rok za prijavu za vaučere biće produžen do 15. oktobra

Rok za prijavu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji biće produžen do 15. oktobra, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Cilj je da se turistička sezona produži na oktobar i novembar jer su to najkritičniji meseci za turizam, naglasio je Ljajić koji je ranije danas obišao štand Srbije na izložbi u Milanu.

Prema njegovim rečima, broj prijavljenih za vaučere rastao je iz dana u dan, tako da se na primer prvog dana prijavilo 145 građana a sada ima i do 1.000 prijava dnevno.

Više od 60 odsto prijavljenih su penzioneri i oni su se u najvećem broju žalili na kratak rok koji je sutra isticao.

Foto: Foto: Wikipedia/AcaSrbin, Panoramio

Foto: Foto: Wikipedia/AcaSrbin, Panoramio

Početak prijave za vaučere bio je 6. jul od kada građani na šalterima Pošta Srbije mogu da podnesu prijave za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za plaćanje smeštaja na nekoj od turističkih destinacija u Srbiji koje subvencioniše država.

Građanima su na raspolaganju 243 ugostiteljska objekta u Srbiji koja su se prijavila na konkurs a njihov spisak mogu pročitati na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Korisnik na šalteru pošte pored prijave treba da priloži fotokopiju lične karte, potvrdu o rezervaciji smeštaja za najmanje pet noćenja na kojoj mora stajati da je period rezervacije od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, kao i potvrdu o sticanju prava po nekom od kriterijuma za dodelu vaučera.

Vaučere mogu dobiti penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

Pošta prijave šalje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnicima koji po kriterijumima ministarstva budu ispunili uslove za letovanje sa popustom, putem pošte biće dostavljeni personalizovani vaučeri preporučenom pošiljkom.

Vlada Srbije je 18. juna usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar