U trendu

Sajam etno hrane i pića od 22. do 25. novembra u Beogradu

Na 12. Sajmu etno hrane i pića od 22. do 25. novembra u Beogradu učestvovaće preko 300 izlagača koji će predstaviti više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda, saopštio je Beogradski sajam.

Sajam etno hrane i pića, kažu organizatori, je najznačajnija regionalna smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda ručne izrade, rađenih po tradicionalnim recepturama u ograničenim količinama, najčešće od organski gajenih sirovina od kojih su mnogi nacionalni specijaliteti.

Kako se navodi u saopštenju sajma, regionalni karakter manifestacije potvrđen je ove godine nastupom grčkih proizvođača, Privredne komore Hanje sa Krita, kao i proizvođača grčkih vina i poslastica, crnogorskih prozvođača koju nastupaju u klasteru „Probaj domaće“, kao i izlagača iz Republike Srpske.

U okviru manifestacije održaće se i Konferencija o međunarodnoj saradnji zemalja Regiona u organizaciji Zadružnog saveza Srbije na kojoj će učestvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, zadružnih saveza zemalja regiona, FAO, EBRD i Ambasada Španije i Italije.

U organizaciji Privredne komore Srbije predstaviće se proizvođači iz gotovo svih regiona Srbije, a takođe posebno će se predstaviti Zadružni Savez Srbije sa svojim članicama, zadrugari Zadružnog saveza Vojvodine, Zadružni savez Beograda, kao i zadruga Ravanjski sladun.

Grad Beograd će predstaviti 18 izlagača, proizvođača, institucija i škola, a u organizaciji lokalnih samouprava nastupaju i proizvođači iz Svrljiga, Žagubice i Kučeva.

Takođe, navodi se u saopštenju, biće prisutne i Turističke organizacije i asocijacije privrednika, Udruženja preduzetnika i fondovi za podršku razvoju poljoprivrede i drugi.

Pokrovitelji Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Grad Beograd.

Sajam etno hrane i pića ima poslovni i promotivni karakter. Namenjen je pre svega distributerima, dobavljačima hotela i trgovinskih lanaca, vlasnicima restorana, trgovinskih radnji ili šefovima kuhinja, profesionalnim gastronomima, kupcima iz inostranstva i za te kategorije posetilaca ulaz na ovu manifestaciju je besplatan. Manifestacija će biti otvorena od srede 22. novembra zaključno sa subotom, 25. novembra, prva tri dana od 10 do 19 časova, a u subotu radno vreme je od 10 do 17 časova.

Za poslovne posetioce ulaz na manifestaciju je besplatan, uz popunjavanje i overavanje registracionog lista.

Za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara dok je cena parkinga 100 dinara po satu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar