U trendu

Sajam za treće doba po šesti put u Beogradu

BEOGRAD – Sajam za treće doba pod sloganom „Grad u kome godine imaju budućnost“ biće održan 28. i 29. maja na Beogradskom sajmu, najavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Suorganizator sajma, koji će biti po šesti put održan, je Grad Beograd, a pokrovitelj manifestacije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla je Stanisavljević, saopštio je sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Kako je navela, ove godine će biti mnogo zabavnih, rekreativnih i edukativnih programa, od kreativnih radionica, koncerata, dramskih minijatura, poetskih nastupa do sportskih programa prilagođenih starijima i velikog takmičenja u plesu.

„Sigurno najzabavniji program sajma biće izbor za mis i mistera trećeg doba uz mini koncert džez muzičarke Nade Pavlović i tombolu“, rekla je ona.

Ulaz na Sajam za treće doba slobodan je za sve posetioce, oba dana, od 10 do 17 sati.

Stanisavljević kaže da dobre socijalne zaštite nema ako nema sredstava u budžetu da to može da se finansira.

„Dugovanja ka trudnicama i porodiljama su 2014. godine bila preko 500 miliona dinara, a sada se sve isplaćuje na vreme. Kada su najstariji građani u pitanju naša politika je da otvaramo klubove za penzionere, sada ih imamo 30, a ove godine otvaramo jedan na Čukarici u naselju Železnik i u Mirijevu“, navela je Stanisavljević.

Ona je podsetila da je ove godine otvoreno Prihvatilište za decu, duže od 20 godina nije bilo adekvatnog prostora i sada je otvoren najsavremeniji objekat u Ulici Živka Davidovića.

Otvorena je i najsavremenija ustanova Predah, za povremeni i privremeni boravak dece sa smetnjama u razvoju kada njihovi roditelji nisu u mogućnostima da brinu o njima, kaže Stanisavljević.

Prema njenim rečima, višedecenijski problem je prihvatilište za beskućnike koje je u veoma lošem stanju.

Kako je navela, problem su bili imovinsko pravni odnosi kojima se niko nije bavio, objekat nije bio ni uknjižen.

„Mi smo uspeli da ga uknjižimo zahvaljujući zalaganju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i njegovog tima, a sledeće sedmice potpisujemo ugovor za studiju izvodljivosti i za izradu idejnog rešenja“, rekla je ona, pojašnjavajući da se taj način ulazi u proceduru koja će dovesti do adaptacije i rekonstrukcije tog objekta, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.