najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Saobraćaj se odvija otežano u celoj Srbiji, neprohodan put Ub-Valjevo

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno u skoro celoj Srbiji zbog snega, ledene kiše i jakog vetra, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog otcepljenja kolovoza put od Uba do Valjeva je neprohodan, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Uvedena je zabrana kretanja za šlepere i kamione od granice sa Bosnom i Hercegovinom Trbušnica-Šepak, preko Ložnice i Valjeva, zatim na putu Mionica-Kaona, Šabac-Gračanica preko Krupnja, Debrec-Pecka, Pričević-Pecka, od Valjeva do Debelog brada.

Zabrana kretanja za šlepere važi i na putnim pravcima od Ratine na području Kraljeva do Kovanluka u Kraljevu, od Jošaničke Banje do Kopaonika, od Koceljeve do Goča, od Kopaonika do Rudnice i od Kopaonika do Jarma (kod Kruševca).

Zbog odrona neophodan je poseban oprez na putu Ribariće-Brnjak, od Majdanpeka preko Negotina do Mokranja na granici sa Bugarskom, od Golupca do Porečkog mosta, od Paraćina preko Zaječara do Vrške Čuke na granici sa Bugarskom.

Odrona ima i na putu od Uzića prkeo Užica, od Čajetine do Prijepolja na granici sa Crnom Gorom, od Okletca do Užica, od Bovana do Knjaževca, od Knjaževca do Niša, od Kalne preko Crnog Vrha do Jabučkog ravništa.

Magle ima na putevima Paraćin-Vrška Čuka na granici sa Bugarskom, Stopanja-Jaram, Sočanica-Kosovska Mitrovica, Brana Gazivode-Zvečan, Banjska-Balaban.

Zbog pojačanog vetra preko planinskih prevoja, mogući su manji snežni nanosi, zbog čega je na pojedinim deonica sužen kolovoz, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije na graničnim prelazima sa srpske strane nema dužih zadržavanja putničkih vozila, a očekuje se pojačan saobraćaj tokom dana.

Tokom praznika otvoren je granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila od 7.00 do 19.00 časova.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije juče je u celoj Srbiji jedna osoba je poginula, a 33 su povredjene u 78 saobraćajnih nezgoda.

Na putevima u Srbiji uglavnom su kolovozi vlažni, a snega ima mestično u visini do pet centimetara.

Jutro će biti hladno, sa umerenim i jakim mrazom, a po kotlinama će biti magle. 

Najviša dnevna temperatura biće od minus jedan do minus pet stepeni, a do kraja dana očekuje se naoblačenje sa mestimičnom kišom koja će se negde lediti pri tlu, dok se u planinskim predelima očekuju sneg i susnežica, saopštio je AMSS.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike