U trendu

Skup o slobodi medija u Ć apcu

U okviru „Zone novog optimizma“ sinoć je na gradskom trgu u Ć apcu organizovan skup „Skandalozno u Ć apcu – Slobodni mediji na slobodi“.
Razgovor je bio posvećen slobodnim medijima koji su uspeli da opstanu.
Govornici na skupu su bili predstavnici: NIN-a, CINS-a, BIRN-a, Bete, Pančevo city-ja, Glasa Podrinja, Podrinskih novina i Grupe za slobodu medija.

Na trećoj tribini u okviru manifestacije „Zona novog optimizma“ obratili su se predstavnici istraĆŸivačkih portala koji sadrĆŸaje emituju uglavnom na internetu, predstavnici nezavisnih dnevnih novina i relevantnih organizacija u oblasti medija. Posebna paĆŸnja je posvećena lokalnim medijima i novinarima.

Najznačajinije teme su bili značaj slobodnih medija za druơtvo i značaju informisanja uopơte.

Večeras od 20 sati, na gradskom trgu biće odrĆŸana tribina „Govorite li zajednički?“, čije su teme jezik i nacionalizam.

Knjiga profesora Janka Bugarskog „Govorite li zajednički?“, povod je za diskusiju o tome da li se o jeziku moĆŸe razmiĆĄljati izvan političkog konteksta.

Najavljeni govornici na tribini, pored Janka Bugarskog, su Aleksandar Đuričić, Srdjan Miloơević, Marko Vidojković, Jasmina Ahmetagić, Đuro Radosavović i Svetislav Basara.
Ukoliko vremenski uslovi, zbog najavljene kiĆĄe, budu nepovoljni za odrĆŸavanje tribine na gradskom trgu, skup će biti organizovan u Muzeju ĆĄabačkih Jevreja (nekadaĆĄnja Sinagoga).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.