U trendu

Šok scena iz Beograda: Čovek vozi električni trotinet auto-putem (video)

Na internetu se pojavio snimak na kome se vidi mladić koji vozi električni trotinet nasred auto-puta na Novom Beogradu.

Da li je ovo realno???80 na sat autoputem na trotinetu!!!Hitno je potrebno regulisati ovakve stvari i izraditi novu nacionalnu strategiju o bezbednosti u saobracaju!Video preuzet sa twitter naloga @ostojip kojem se zahvaljujemo na ukazivanju na ovakve probleme.#trotinet #autoput #saobracaj #saobracajnapolicija #bezbednost #bezbednostusaobracaju #centardba #centardbasrbije

Gepostet von Centar za bezbednost DBA Srbija am Dienstag, 8. September 2020

On je preticao automobile tokom brze vožnje na saobraćajnici, a kako ukazuju korisnici društvenih mreža, vozio je brzinom od 80 kilometara na sat.

Podsećamo, uveliko se radi na novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, kojim će biti regulisana i vožnja električnih trotineta.

Na tome radi radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da će predlog tog zakona biti gotov do kraja ove godine.

Najverovatnije će biti uveden model sličan onom koji se primenjuje u Sloveniji, po kome se električni trotineti ne smeju voziti po kolovozu, već po trotoaru i to brzinom ne većom od brzine hoda – oko šest kilometara na sat, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.