U trendu

Sporazum Beograda i Prištine o osiguranju ne tiče se tablica

Sporazum Beograda i Prištine o međusobnom priznavanju polisa osiguranja, koji sutra stupa na snagu, ne tiče se pitanja automobilskih tablica, objavila je danas kosovska Televizija Most pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije.

„To znači da neće biti nikakvog oduzimanja vozila od strane Prištine, kako su najavili danas“, rekao je taj izvor, a navodi TV Most na svojoj internet stranici, dodajući da je spor oko tablica rešen ranije, tokom tehničkih pregovora dve strane.

Vlasti u Prištini donele su odluku da se od večeras na administrativnim prelazima centralne Srbije i Kosova oduzimaju vozila sa tablicama koje nose oznake gradova KM, PR, GL, UR, PZ.
Izvor TV Most tvrdi da će Priština tu odluku povući u toku večeri pod pritiskom Beograda i medjunarodnih faktora, i dodaje da su takve izjave iz Prištine samo „najava kršenja sporazuma“, navodi ova televizija.

Ranije danas nekoliko desetina vozila uputilo se ka administrativnom prelazu Jarinje, gde su održali tridesetominutni protest zbog najava da od sutra stupa na snagu sporazum o međusobnom priznavanju polisa osiguranja Srbije i Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.