Sprečeno krijumčarenje zlatnika iz 1915. godine

Carinici su na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili su pokušaj krijumčarenja 15 austrougarskih zlatnika, tri ručna sata marke „Rolex“, „Omega“ i „Kasio“, kao i manje količine zlatnog i srebnog nakita.

Prilikom kontrole putnika za Amsterdam, u prtljagu jednog mladića cainici su pronašli 15 austrougraskih zlatnika iz 1915. godine sa likom cara Franca Jozefa sa jedne i grbom Austrougarske monarhije sa druge strane, navodi se u saopštenju uprave carine.

Pored toga, mladić mađarske nacionalnosti iz Subotice, državljanin Srbije, Mađarske i Kanade, kod sebe je imao i tri ručna časovnika pomenutih robnih marki, ogrlicu i narukvicu od srebra i nekoliko zlatnih privezaka.Kako je „propustio“ da prema važećim propisima prijavi robu koju je nameravao da sa sobom ponese u Kanadu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja neprijavljeni predmeti biti zadržani.

(Beta)

1 komentar
  1. Dragan

    Još jedna pljačka naše carine i silovanje putnika; oni vam neće uvažiti da niste znali da treba da prijavite ili slično: ovo su predmeti koji mogu da se tumače kao lični ili kolekcionarski. Međutim, naša lopovska carina i carinici jedva čekaju ovakve naivne slučajeve da im to oduzmu, izdaju potvrdu o tome i onda čekate da vam stigne poziv za carinski prekršaj kod sudije koji sedi na carini, a unapred ste osuđeni na to da vam neće vratiti, jer nikome ne vraćaju ništa. Usput vam odrape kaznu u vrednosti robe koju su vam zaplenili. Banda lopovska nad lopovima, neviđena:

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike