U trendu

Srbija šokirana što se Petrov meša u njene unutrašnje stvari

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija šokirana načinom na koji se potpredsednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Boža Petrov „meša u unutrašnje stvari“ Srbije.

On je, odgovarajući na kritike koje je Petrov ranije danas uputio vlasti u Srbiji zbog toga što lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja nije izručila Hagu kako bi bio prisutan na izricanju presude za ratne zločine, kazao da je Srbiji dosta pretnji hrvatskog režima.

„Gradjanima Srbije je dosta pretnji hrvatskog režima i treba da znaju da srpska Vlada neće dozvoliti da se iživljavaju nad našom zemljom i njenim gradjanima“, kazao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Dodao je da „bi bilo dobro da potpredsednik hrvatske Vlade pogleda u sopstveno dvorište i vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj“.

„Bilo bi dobro da vidi crnokošuljaše koji paradiraju centrom Zagreba, uništavanje ćiriličnih tabli, sistematsko sprečavanje povratka Srba na vekova ogništa, ali je očigledno da on to ne želi da vidi. U Srbiji nema takvog ponašanja i u Srbji ne postoji povampirenje fašizma“, rekao je on.

Stefanović je pozvao Petrova da se seti da je Hrvatska proterala 300.000 Srba iz njihovih kuća tokom akcije „Bljesak“ i „Oluja“, „samo zato što su Srbi“.

Petrov je danas kritikovao vlast u Srbiji zato što haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu da bi bio prisutan na izricanju presude za ratne zločine.

On je podsetio da Haški tribunal saopštio da će presuda Šešelju biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova prisutnost ne zahteva, već zato što on to odbija i zato što „srpske vlasti ne primenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.