U trendu

Svis er izgubio na sudu i obrazloĹženje objavio na 12 strana u Politici

Ĺ vajcarska avio kompanija Svis interneĹĄnal erlajns po nalogu ViĹĄeg suda u Beogradu objavila je u dnevnom listu Politika presudu i obrazloĹženje na 12 sitno kucanih strana nakon izgubljenog spora protiv dvojnog drĹžavljanina Srbije i Italije Bojana Marka Lensa iz Beograda.
Lens, hirurg po zanimanju, kompaniju je tuĹžio 25. avgusta 2015. godine zbog diskriminatorskog postupanja i neosnovane zabrane leta avionima Svis interneĹĄnela.

Presudom je avio kompaniji sa sedištem u Bazelu zabranjeno da dalje diskriminiše i ponavlja diskriminatorsko postupanje kao i da sprečava Lensa da putuje Svisom. Takodje, naznačeno je da će kompanija svaki put ukoliko prekrši presudu Lensu platiti penale od 100.000 dinara.

Na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova, povrede prava ličnosti, časti i ugleda Svis će tužiocu plati 500.000 dinara.

Odlukom suda odbijen je zahtev tuĹžioca da taj iznos bude 100.000 evra. Takodje, kompanija se presudom obavezuje i da Lensu plati troĹĄkove sudskog postupka u visini od 211.800 dinara.

Prema podacima na sajtu Politike, jedna strana oglasnog prosotora koĹĄta i do 185.000 dinara bez PDV-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.