najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tahiri: Nisu Tači i Mustafa formirali Upravljački tim

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri demantovala je danas da je za Zajednicu srpskih opština „formiran Upravljački tim i da su ga formirali kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i premijer Isa Mustafa“.

Tahiri je to rekla za on-line izdanje lista Koha ditore, nakon što su u Briselu javnosti predstavljeni članovi Upravljačkog tima.

Ona je rekla da je Tim formiran još 2013. godine, a da su sada zamenjena dva člana tima novim članovima, a reč je o ministru administracije i lokalne samouprave Ljubomiru Mariću i gradonačelniku Leposavića.

Prema njenim rečima, to je posledica toga što su funkcije koje oni obavljaju nespojive sa članstvom u Upravljačkom timu za uspostavljanje ZSO.

Tahiri je saopštila da Evropska unija nije dozvolila članovima tog tima da uđu u zgradu u kojoj se održava dijalog između delegacija Beograda i Prištine.

Kako tvrdi, na zahtev kosovske strane timu nije dozvoljeno da uđe u zgradu, s obzirom na stav Prištine da neće načiniti nijedan korak u postizanju sporazuma o ZSO bez ispunjenja tri zahteva, medu kojima je dobijanje međunarodnog telefonskog broja, nezavisnost Službe za distribuciju elektricne energije i uklanjanje barikade na mostu u Mitrovici.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike