U trendu

Trstenički parovi zajedno proslavili „zlatnu svadbu“

TRSTENIK – Opština Trstenik odlučila je da sakupi sve parove na jednom mestu koji ove godine slave „zlatnu svadbu“, odnosno pedesetogodišnjicu braka, kako bi zajedno proslavili jubilej.

Sedamnaest parova je ove godine, posle pola veka ponovo bilo u sali za venčanja u Trsteniku.

Prema rečima Aleksandra Ćirića, predsednika opštine, ovakav događaj je veoma bitan za Trstenik, jer je ovaj grad izgubio 15 odsto stanovništva između poslednja dva popisa. Zato su i odlučili da od ove godine, pa svake naredne proslave tako značajne jubileje.

Miloš i Radica Nedeljković kažu da treba doživeti pedeset godina braka.

„Život je jedan san kad sesve uzme u obzir, ali je lepa stvar doživeti 50 godina braka u zdravlju i sreći“, kažu Nedeljkovići koji imaju troje dece i petoro unučadi.

Dragan i Radunka Maksimović kažu da su samo svesni da je biološki život otišao, ali sve ostalo im je predivno.

„Rađanje dece i njihovo formiranje je ostavilo najveći trag u našem braku. Uspeh je kada decu izvedete na put“, rekli su Maksimovići.

Miroslav i Radula Lazić iz Medveđe kod Trstenika kažu da su iznenađeni da se po prvi put ovakav jubilej proslavlja u njihovom gradu. Vidno raspoloženi, prisetili su se kako su se upoznali.

„Upoznali smo se na saboru u obližnjem Grabovcu. Inače, od ovaca sam je ukrao“, kroz osmeh kaže Miroslav.

Kako su u razgovoru kazali slavljenici, međusobna tolerancija je veoma bitna za brak. Kažu da je danas razvod postao kao neka vrsta trenda i da se ljudi razilaze posle malih svađa. U njihovo vreme je ipak bilo drugačije, i zato su i opstali tako dugo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.