U trendu

U Beogradu obeležen Dan studenata

Svečanom akademijom danas je u Domu kulture studentski grad u Beogradu obeležen Dan studenata, 4. april.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da Univerzitet u Beogradu iz godine u godinu napreduje pre svega zahvaljujući odličnom nastavnom kadru, što potvrđuje i pozicija na Šangajskoj listi.

„Današnja manfestacija dešava se u godini velikog jubileja Univerziteta u Beogradu, koji slavi 210 godina postojanja. To je institucija koja je prošla i izdržala mnoge promene. Beogradski univerzitet je verovatno najvažnija institucija našeg društva i svakom studentu bi trebalo da bude čast i zadovoljstvo da bude deo Univerziteta u Beogradu“, rekao je Nikodijević.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Bojan Tubić rekao je da su beogradski studenti medju najboljima u Evropi i svetu i pozvao ih da Ministarstvu daju predloge i sugestije.

„To nije lako tvrditi, ali dobro je poznata činjenica sa koliko se odličja srpski studenti vraćaju sa medjunarodnih takmičenja iz manje-više svih oblasti“, rekao je Tubić.

Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na dan kada je u studentskim protestima 1936. godine poginuo student prava Žarko Marinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.