U trendu

U BG šahovski turnir „Povuci potez bez barijera“

BEOGRAD – U Šahovskom klubu „Radnički“ održava se šahovski turnir „Povuci potez bez barijera“ u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom – Beograd uz učešće 40 takmičara, od kojih je 25 osoba sa invaliditetom.

Turnir je otvorio član Gradskog veća Dragomir Petronijević i istakao da Grad Beograd nastavlja da podržava ovakve i slične događaje u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Posebno smo fokusirani na teže zapošljive osobe i decu sa invaliditetom. Hvala Gordani Pušari na divnoj inicijativi i svim udruženjima koja učestvuju u organizaciji ovog šahovskog turnira. Direktna komunikacija sa njima nam omogućava da Grad Beograd bude bolji servis sa osobe sa invaliditetom“, zaključio je Petronijević.

Šahovski turnir je inkluzivnog karakreta na kome učestvuju zdrave i osobe sa invaliditetom, istakla je predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom – Beograd Gordana Pušara.

„Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu su podržali ovaj program. Cilj je da osobe sa invaliditetom steknu nova prijateljstva, dok smo sa Šahovskim klubom „Radnički” dogovorili trajnu saradnju gde će osobe sa invaliditetom moći da dolaze, edukuju se i druže“, istakla je Pušara.

Događaju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, članovi Opštinskog veća zaduženi za sport i omladinu, kao i predstavnici i članovi Šahovskog kluba „Radnički”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.