Upozorenje RHMZ, i danas obilne padavine

Republički hidrometeorloški zavod izdao je u upozorenje da će u Srbiji do 10. novembra biti obilnih padavina i da se tokom noći utorak na sredu i u sredu pre podne u juznim i jugoistocnim krajevima ocekuje oko 30 mm novih padavina.

Prema prognozi, u Srbiji će danas biti oblačno sa kisom, a u višim planinskim predelima kiša ce preći u susnežicu i sneg.

Temperatura će biti bez većeg kolebanja, u intervalu od pet do 10 stepeni.

Više padavina ocekuje se u prvoj polovini dana i to na jugu i jugoistoku zemlje, oko 30 mm. Od sredine dana slabljenje i prestanak padavina prvo na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim predelima. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na istoku povremeno jak.

U Beogradu će biti oblačno, hladno, ujutru i pre podne sa kisom, sredinom dana prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni. Temperatura bez veceg kolebanja, oko 7 stepeni.

Prema izgledima vremana za narednih sedam dana, do 16. novembra, biće umereno do znatno oblacno, u vecini dana povremeno sa kisom, u visim planinskim predelima sa susnezicom i snegom. Temperatura će biti malo ispod i oko prosecnih vrednosti, od ponedeljka kratkotrajni porast.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike