najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vojna parada u Novom Sadu povodom Dana oslobođenja (video)

Povodom 72 godine od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u tom gradu je danas održana vojna parada – prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, koju je pratio državni vrh Srbije, kao i veliki broj građana.

U paradi je učestvovalo 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 20 vazduhoplova, više od 20 brodova i više od 40 novih i modernizovanih sredstava ratne tehnike.

Komandant Novosadskog garnizona brigadni general Željko Petrović rekao je da su Novosađani i njihovi gosti bili u prilici da vide prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, a da su u motorizovanom ešalonu prikazana ili nova ili modernizovana sredstva, te da su najveće interesovanje kod posmatrača izazvali: oklopno vozilo točkaš “LAZAR”, artiljerijski sistem “NORA”, raketni sistem “ALAS” i druga oprema.

Svečanost je zavrsena skokom 10 padobranaca iz helikoptera VS koji su se prizemljili na popularnoj plaži na Dunavu “Oficirac”.

Brojni posetioci su mogli da vide i taktičko tehničku vežbu rečne flotile u kojoj je prikazano razminiravanje dela toka Dunava kao i vežbu vodenog desanta i onesposobljavanja terorista koji su oteli civilni brod.

Vojnoj paradi u Novom Sadu prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Aleksandar Vučić, svi članovi republičke i Pokrajinske vlade, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i predstavnici diplomatskog kora i vojnih misija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike