Vreme: od minusa do vrućine

I vama smeta? Svi se žale, pa ko izdrži… 😉

Prema najavama meteorologa, tokom narednih sedam dana čekaju nas temperaturni obrti – smene lepog vremena i zahlađenja sa novim padavinama.

U Negotinskoj Krajini danas će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom, a na visokim planinama i sa slabim snegom. Posle podne očekuje se prestanak padavina i delimično smanjenje oblačnosti. Duvaće slab i umeren vetar, povremeno jak na istoku. Temperature od najniža dva ujutru do najviših dnevnih 15 stepeni, prema RHMZ.

Nedelja –  razvedravanje posle oblačnog jutra. Očekivane temperature – od nule do 15 stepeni Celzijusa.

Iduća nedelja počeće sunčanim i toplijim vremenom. Duvaće slab i umeren vetar, a u Vojvodini i planinskim predelima ponegde i jak.

Najniža temperatura biće jedan stepen ispod nule, a najviša očekivana čak 21 stepen Celzijusovih.

U utorak ujutru i pre podne u severnim, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje, mestimično s kišom i zahlađenjem. Temperatura će posle jutarnjih od jedan do osam stepeni dostizati do 17. podeoka.

U sredu i četvrtak trebalo bi da bude promenljivo oblačno, toplo i uglavnom suvo vreme.

U petak se očekuje naoblačenje sa kišom i novim padom temperature, a na planinama sa snegom, koje će u petak zahvatiti severne krajeve, a u subotu se preseliti i na jug Srbije.

Od nedelje ponovo suvo i toplije vreme.

Napišite komentar