Vučić: Šaljemo privredne timove u Sarajevo

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije danas odlučila da pošalje timove za Sarajevo gde će razgovarati o četiri sektora – infrastrukturi, energetici, turizmu i namenskoj industriji kako bi se konkretizovali potezi za saradnju u tim oblastima.

Vučić je novinarima nakon potpsivanja memoranduma Vlade Srbije i kompanije Dženeral elektrik rekao da bolja ekonomska saradnja omogućava da i politika ide bar „nešto lakše od ruke“.

Prema njegovim rečima i nemačka kancelarka Angela Merkel je pohvalila ekonomske reforme koje smo preduzeli, a lično, dodao je, nema strah od onoga što zavisi od nas samih, svestan je da je teško suočavati se sa našim navikama, a strahuje jedino od onoga na šta ne možemo da utičemo u punoj meri.

Premijer je pomenuo da nam u avgustu slede razgovori sa MMF i da će se ići, kao što je obećao, na povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

Međutim, podvukao je premijer to povećanje će ići polako i biće na čvrstim nogama kako se ne bi oštetile javne finansije.

„Ja sam za MMF i sa MMF-om“, naveo je premijer.

Primetivši da su mu se pre godinu i po smejali kada je dolazio povodom otvaranja fabrike u Nišu govoreći da je to zbog izbora, „kao da nismo znali kakav će izborni rezultat da bude“.

„Sada se niko ne smeje i više nikome ništa nije smešno. Odlično radimo, imamo plan i program za razliku od drugih – pošto nama nije potrebno da zamazujemo oči nikome mi ćemo to da radimo polako“, rekao je Vučić i ponovio da povećanje plata i penzija može biti i značajno više, ali da će se raditi polako kako bismo napravili zdravu ekonomiju.

Vlada Srbije nije vršila pritisak na Tribunal za Šešelja

Vucicć je rekao i da Srbija ni na koji način nije uticala na Haški tribunal da popusti pritisak u vezi sa vraćanjem Šešelja u Hag.

„Mi nismo uradili ništa, ali sada postoje procedure Haškog tribunala i mi gledamo kako će to da se nastavi, naravno u skladu sa zakonom i zakonima Republike Srbije“, rekao je Vučić.

Vučić: Sastanak sa Bajdenom 15. septembra

Premijer Srbije Aleksandar Vucicć potvrdio je danas u Nišu da će njegov sastanak sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država biti održan 15. septembra.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da će sastanak biti najverovatnije tog dana ili nekoliko dana pre ili kasnije i napomenuo da ga novinari ne drže za reč.

„Ne znam šta će sada da rade oni koji su rekli kako neće Bajden da me primi što mu je sin umro“, rekao je Vučić u Nišu.

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.