najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vulin: Tanjug funkcioniše u skladu sa zakonom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Nišu da Novinska agencija Tanjug, koja je ugašena 31. oktobra prošle godine, funkcioniše “na način na koji je to moguće u skladu sa zakonom”.

“Ne mogu da Vam kažem da li je to agencija, kako je registrovana i na koji način funkcioniše, ali funkcioniše”, rekao je Vulin kao odgovor na pitanje novinara kako Tanjug i dalje radi kada je primenom Zakona o javnom informisanju i medijima prestao da postoji 31. oktobra prošle godine.

Vulin nije mogao da odgovori ni na pitanje da li Tanjug sada funkcioniše kao privatna ili državna firma, ili akcionarsko društvo.

“Ne znam, to zna Ministarstvo kulture i informisanja. Oni su po zakonu zaduženi za to”, kazao je Vulin.

On je rekao da je njemu drago da Tanjug radi i postoji.

“Siguran sam da je svim kolegama novinarima takodje veoma drago što Tanjug postoji. Siguran sam da niko od vas ne želi da nijedan novinar Tanjuga ostane bez posla”, rekao je Vulin.

On je večeras u Oficirskom domu prisustvovao otvaranju Tanjugove izložbe fotografija posvećene migrantskoj krizi, koju je otvorio ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjrondstad.

Ambasador Norveške tom prilikom je rekao da je uspeh Tanjuga što i dalje postoji, jer to pokazuje njegovu vitalnost.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike