U trendu

YUTA: Magdalena travel nema YUTA garanciju putovanja

BEOGRAD – Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije-YUTA saopštila je da se na web prezentaciji agencije MAGDALENA travel www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, a da ne postoje ugovori inače obavezni Zakonom o turizmu sa organizatorima putovanja cime se mogući putnici, obaveštava YUTA, dovode u zabludu.

Kako se navodi u dopisu YUTA je o ovoj pojavi obaveštena od većeg broja organizatora putovanja a uvidom u Opšte uslove putovanje objavljene na zvaničnoj prezentaciji ove agencije “ utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike – dovođenje u zabludu i to u članu 17. gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA-e, kao i članu 12. gde se pominje da agencija ima YUTA Garanciju putovanja“.

„U cilju zaštite putnika ali i svih kolega koji odgovorno rade svoj posao pa i autoriteta Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA, obaveštavamo javnost da agencija MAGDALENA TRAVEL nije članica naše asocijacije, da nema YUTA Garanciju putovanja, kao i da nije sa nama ugovorila YUTA Arbitražu“, saopšteno je iz YUTA.

Ova asocijacija moli sve putnike da isključivo posredstvom web sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u sistemu zaštite putnika YUTA Garancija putovanja.

O primećenim nepravilnostima kod Magdalena travel-a YUTA je obavestila nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Seničić, direktor YUTA-e.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike