U trendu

Zvezdara:Kol centar sa 12 telefonskih linija

BEOGRAD – Gradska opština Zvezdara organizovala je rad Kol centra u svojim prostorijama sa 12 direktnih telefonskih linija za potrebe starijih sugrađana i prijem njihovih zahteva za dostavu neophodnih namirnica, lekova i drugih potrepština na njihove kućne adrese.

Broj telefona Kol centra je 3405-700, radno vreme je od 8 do 17 sati, a rad je organizovan u dve smene.

U saopštenju GO Zvezdara navodi se da u Kol centar stiže mnogo poziva i da je u jednom danu više od 70 građana pozvalo za pomoć zbog nabavke namirnica, lekova i higijenskih sredstava.

Od ponedeljka za građane će biti dostupan još jedan broj telefona koji će služiti samo za poručivanje lekova.

Opština Zvezdara oformila je deset mobilnih volonterskih timova koji dostavljaju namirnice na kućne adrese najstarijim sugrađanima.

Opština Zvezdara za ove potrebe koristi deset vozila, a mobilni timovi su dobili i po jedan telefon kojim obaveštavaju najstarije sugrađane o računu kako bi pripremili novac pre dolaska volontera.

Od ponedeljka 23.marta volonteri će dolaziti u mesne zajednice odakle će, u dogovoru sa poverenicima za civilnu zaštitu , koji će dobijati spiskove za dostavu hrane, odlaziti na teren, a takvih punktova biće 14-15 na teritoriji opštine Zvezdari.

Početkom sledeće nedelje počeće sa radom četiri ekipe GO Zvezdara, koje će biti na usluzi građanima za dostavu lekova, prevoz do bolnice i druge potrebe.

Takođe, od ponedeljka će radnici Uprave uvesti dežurstva tako da će se raditi sa minimumom kapaciteta, a svi radnici, čiji rad ne zahteva dolazak na posao, nastaviće da rade od kuće.
Kako se navodi, Kol centar će raditi i dalje u istim terminima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.