U trendu

Biblijski potop u Moskvi (video, foto)

Jedan muškarac je poginuo od udara groma u Podmoskovlju, saopštila je pres-služba Ministarstva za zaštitu zdravlja za Moskovsku oblast. Ranije je saopšteno da je bura od koje su ranije nastradale Poljska i Ukrajina stigla do Moskve.

Zapadni deo grada je mesto na koje je stihija prvo udarila.

U ruskoj prestonici se usled obilne kiše za medicinsku pomoć obratio jedan čovek.

Prema navodima Ministarstva za vanredne situacije, u prestoničkom regionu očekuju se kiša, oluja, grad i jak vetar, sa udarima od 15 do 20 metara u sekundi. Ovakvo vreme će, prema najavama meteorologa, trajati do subote, 1. jula.

„Epski potop“, koji su juče prognozirali meteorolozi, već se beleži u prestonici. Meteorološki centar „Fobos“ saopštio je da bi jaka tropska oluja koja je pogodila prestonicu mogla, prema pojedinim pokazateljima, da pobije sve rekorde u proteklih pedeset godina i da navede Moskovljane da se sete redova iz Starog zaveta o svetskom potopu.

Na internetu je objavljen video na kojem jedan Moskovljanin na gumenom čamcu plovi poplavljenom ulicom i u ruci drži udicu.

Crni oblaci su se nadvili i nad Moskvom. Gromovi pucaju, pojačava se vetar.

Ranije je Ministarstvo za vanredne situacije upozorilo da vetar može dostići 24 metra u sekundi. Spasioci pozivaju građane da budu oprezni i da bez krajnje nužde ne izlaze iz kuće.

Tokom oluje u Moskvi je stavljeno je pod kontrolu tridesetak poplava, a gradske komunalne službe rade u pojačanom režimu, rekao je gradonačelnik Moksve Sergej Sobjanjin.

„Grad je preživeo još jednu stihiju koju meteorolozi nazivaju ’starozaveznim potopom’. Zabeleženi su manji zastoji na 12 pravaca u javnom saobraćaju“, naveo je moskovski gradonačelnik.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.