U trendu

Britanci: Istraga s Rusima o Skripalju ne dolazi u obzir

Britanska delegacija u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja odbacila je ruski predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

„To je diverziona taktika, napravljana da se novim dezinformacijama izbegnu pitanja na koja ruske vlasti moraju da odgovore“, navedeno je na tviter nalogu britanske delegacije, koji je predlog nazvao „perverznim“.

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio je ranije danas da je trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj bilo čin provokacije američkih i britanskih obaveštajnih službi, preneo je Rojters.

„Čak i u slučaju Skripalj, grotesknoj provokaciji koju su surovo pripremile američke i britanske obaveštajne službe, neke od evropskih vlada ne slede slepo London i Vašington već umesto toga biraju da pažljivo utvrde šta se tu desilo“, rekao je Nariškin.

On je kazao i da je na osnovu akcija koje protiv Rusije preduzima Vašington moguće da počne da se govori o povratku u eru Hladnog rata.

„Vašington je postao opsednut borbom protiv nepostojeće, takozvane ruske pretnje. Ovo je dostiglo takve razmere i poprimilo tako apsurdne karakteristike da je moguće govoriti o povratku u mračno doba Hladnog rata“, naveo je Nariškin u govoru na bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.