U trendu

Broj žrtava uragana „Ajda“ popeo se na 14

NJUJORK – Najmanje 14 ljudi je stradalo u Njujorku i Nju Džerziju usled poplava prouzrokovanih obilnom kišom koju je doneo uragan „Ajda“ (Ida).

Ranije danas, vlasti su bile primorane da na području Njujorka proglase vanredno stanje.

Oluja se zatim zaputila ka Novoj Engleskoj kojoj preti više tornada.

Policija u Njujorku, ranije danas prijavila je sedam smrtnih slučajeva, među kojima su bili 50-godišnji muškarac, 48-godišnja žena i dvogodišnji dečak koji su kasno sinoć pronađeni bez svesti u jednoj kući.

Oni su proglašeni mrtvim na licu mesta, saopštila je policija, a prenosi agencija AP.

Potvrđena je smrt još jedne osobe u Nju Džerziju.

Ulice Njujorka su do sinoć bile pod vodom, a stanice metroa i saobraćajnice su bili toliko poplavljeni da su obustavljene sve usluge podzemne železnice.

Vatrogasci su spasili čoveka iz automobila zaglavljenog u poplavama u Njujorku, a video snimak koji je snimila njujorška TV stanica WABC-TV pokazuje kako vatrogasci izvlače čoveka iz njegovog vozila na suvo.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio prethodno je proglasio vanredno stanje zbog, kako je rekao, „istorijskog meteorološkog događaja“, nakon što su taj grad pogodile rekordno obilne kiše i poplave.

Guvernerka Keti Hoču je takođe proglasila vanredno stanje u državi NJujork. Nacionalna meteorološka služba izdala je najmanje pet upozorenja na poplave, od Filadelfije do severa Nju Džerzija.

Prethodno je i guverner Nju Džeresija Fil Marfi zbog „Ajde“ proglasio vanredno stanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.