U trendu

Brtanija je kritikovala intervju sa dvojicom Rusa

LONDON – Britanija je kritikovala danas intervju sa dvojicom Rusa, koje optužuje za pokušaj ubistva bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja, rekavši da je to napad na javnu inteligenciju i duboko uvredljivo.

„Laži i očigledne izmišljotine u ovom intervjuu datom ruskoj TV koju podržava država predstavljaju uvredu za inteligenciju javnosti“, izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej.

„Što je još važnije one su duboko neprijatne za žrtve tog strašnog napada i njihove voljene „, dodao je on.

Portparol Tereze Mej je rekao da je britanska policija pronašla veoma jasne dokaze protiv te dvojice muškaraca i da će oni biti izvedeni pred lice pravde ukoliko ikada ponovo odu iz Rusije.

Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov, koje je Britanija označila kao odgovorne za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke, izjavili su na ruskoj televiziji da su se u Solzberiju, gde se incident dogodio, u martu zatekli kao turisti i da ih London pogrešno optužuje za pokušaj ubistva, a istovremeno su istakli da očekuju izvinjenje i da su biznismeni u fitnes industriji te da nemaju nikakve veze s vojnim obaveštavanjem.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike