Deripaska ponudio da svedoči o ruskom mešanju u kampanju

Ruski biznismen Oleg Deripaska, koji je bio blizak sa bivšim menadžerom kampanje američkog predsednika Donalda Trampa Polom Manafortom, ponudio se da svedoči pred Odborom senata koji istražuje rusko mešanje u prošlogodišnje predsedničke izbore, međutim poslanici su odbili njegove uslove.

Prema pisanju američkog Njujork tajmsa, Deripaska, inače blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ponudio je saradnju u zamenu za imunitet, ali je njegova ponuda odbijena jer je Odbor brinulo to da bi taj dogovor iskomplikovao saveznu istragu, prenosi Rojters.

Ponuda Deripaske došla je usred povećanog interesovanja za njegovu vezu sa Manafortom, jednim od nekoliko Trampovih saradnika koji su se našli pod istragom FBI zbog moguće saradnje sa Rusima tokom kampanje.

Prema pisanju lista, Manafort i Deripaska su pre 10-ak godina radili, dok je Manafort savetovao ukrajinske političare koje podržava Moskva, ali su im se odnosi kasnije pogoršali i rezultirali parnicom.

Deripaskini predstavnici u SAD nisu bili dostupni za komentar, a Manafort je negirao bilo kakvu vezu sa Rusijom i predao dokumente koje mu je Odbor Senata tražio.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike