U trendu

Devet osoba stradalo u padu Brajantovog helikoptera, policija saopštila imena (video)

Devet osoba se nalazilo u helikopteru koji se u nedelju srušio u mestu Kalabasas u Kaliforniji, objavila je lokalna policija. Nadležni nisu saopštili imena stradalih, ali je ranije u medijskim izveštajima navedeno da su među njima legendarni košarkaš Kobi Brajant i njegova 13-godišnja ćerka Điana Maria.

Prethodno su se pojavile informacije da se u palom helikopteru nalazilo pet osoba, ali je zatim precizirano da je u letelici bilo osmoro putnika i pilot.

Policija je potvrdila da nema preživelih, dok je iz vatrogasne službe rečeno da je gašenje požara na mestu pada letelice trajalo oko sat vremena.

Do pada helikoptera je došlo u nedelju ujutru po lokalnom vremenu, a prema nepotvrđenim informacijama na letelici je izbio požar uoči rušenja u brdima na teritoriji koja pripada upravi Kalabasasa.

CNN se bavio uslovima u kojima se odvijao let helikoptera. Kako su naveli, uslovi su bili „magloviti i oblačni“.

„Relativna vlažnost vazduha je bila na 100%, što znači da je vazduh bio kao kaša. Bilo je magle i smoga“, rekao je Majkl Gaj, meteorolog CNN.

Bivši trener Vajtkepsa Džon Altobeli i njegova žena i ćerka, Keri i Alisa Altobeli, bili su u helikopteru zajedno sa Kobijem, Đijanom, pilotom i još troje ljudi.

„Ovo je tužan dan za bejzbol i Bruster Vajtkeps porodicu. Pružamo podršku porodici Atltobeli i svima koji su učestvovali u ovoj tragediji“, naveo je menadžer ekipe Džejmi Ševik.

Đijana i Alisa su bile saigrači na „Mamba Akademiji“ i porodice su zajedno letele na utakmicu iz „Orindž Kauntija“ do „Tauzand Ouksa“, potrvđeno je za „CNN“ od strane pomoćnog trenera Džona Altobelija u svom trenutnom bejzbol klubu „Orindž Kaunti Koledžu“, Rona La Rufe.

Potvrđeno je da je žrtva pada helikoptera i Kristina Moser, pomoćni trener u košarkaškom timu privatne osnovne škole iz Orindž kauntija, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar