U trendu

DF: Zabrana na Ivanovim koritima-obračun vlasti s vernicima

PODGORICA – Demokratski front smatra da je aktuelna crnogorska vlast ušla u, kako kažu, otvoreni obračun sa pravoslavnim vernicima i tradicionalnom Crnom Gorom, što, ističu, potvrđuje današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima.

„Nakon niza poteza kojima se pokazuje jasna namera da se vrši tortura nad crkvom i vernicima, danas je diktatura otišla i korak dalje, sramnom zabranom održavanja liturgije na Preobraženje. Naredbu o zabrani izdao je ministar Mevludin Nuhodzić“, navode u DF.

U saopštenju upozoravaju da se radi o projektu u kome učestvuju „dukljanski fanatici iz režima i dela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom“.

U sklopu toga treba posmatrati i priču o razgraničenju, i najavu Ramuša Haradinaja da će DPS pokloniti delove teritorije CG tzv. državi Kosovo, navode DF.

Optužuju aktuelnu vlast da je nakon, kako kažu, služenja interesima pojedinih velikih sila danas postala marioneta Prištine, Zagreba i da je to razlog što se desila „nova bruka“ – da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.