U trendu

Diplomate Severne Koreje došle po telo Kim Džong Nama

Delegacija visokih zvaničnika Severne Koreje stigla je danas u prestonicu Malezije kako bi preuzela telo Kim DŽong Nama, ubijenog polubrata severnokorejskog lidera.

U delegaciji se nalaze bivši zamenik ambasadora pri UN koji je novinarima ispred ambasade Severne Koreje kazao da su diplomate došle u Maleziju kako bi preuzeli telo i oslobodili građane te zemlje uhapšene u Maleziji povodom tog slučaja.

Prema njegovim rečima, delegacija traži i razvoj prijateljskih odnosa između Severne Koreje i Malezije.

Telo Kim Džong Nama, ubijenog nervnim otrovom 13. februara na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru, nalazi se u središtu diplomatskog rata između Severne Koreje i Malezije.

Pjongjang se protivi malezijskim vlastima i obavljanju obdukcije, dok Malezija odbija da preda telo bez dobijanja DNK uzoraka i potvrde od najbližih srodnika o kome se radi.

Malezija je potvrdila da je žrtva napada Kim Džong Nam, polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong un-a, dok Severna Koreja tvrdi da je žrtva građanin Severne Koreje sa diplomatskim pasošem.

Malezija nastavlja da traži DNK uzorke od najbliže porodive Kim Džong Nam, a veruje se da njegova dva sina i ćerka, dobijeni iz dva braka žive u Pekingu i Makau.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar