U trendu

Drama u avionu Er Čajne, prinudno sleteo – „naoružan“ pokušao da otme stjuardesu

Avion „Er Čajna“ bio je primoran da prinudno sleti u centralnoj Kini zbog „javne bezbednosti“, a svi putnici su izašli iz aviona nepovređeni, saopštili su danas državni mediji.

Avion „Er Čajna“ na letu 1250 uzleteo je jutros u 8.40 sati po lokalnom vremenu, iz grada Čangša u provinciji Hunan, ka Pekingu, ali je morao da sleti u Džengdžou zbog, kako je navedeno, „nezakonitog uplitanja“, prenela je agencija AP.

Na kineskoj centralnoj televiziji prikazana je fotografija policije u borbenim uniformama i šlemovima okupljenih ispred aerodromskog hotela u Džengdžou.

(Tanjug)

Uzbuna u avionu – „naoružan“ pokušao da otme stjuardesu

Avion kompanije Er Kina morao je prinudno da sleti u centralnoj Kini pošto je jedan putnik pokušao da zadrži stjuardesu kao taoca, koristeći penkalo kao oružje.

Kineski mediji preneli su jutros da je let 1350 preusmeren zbog problema „javne bezbednosti“ i svi putnici su bez problema napustili letelicu.

Letelica je poletela iz grada Čangša, u provinciji Huan, ka Pekingu, ali je posle manje od dva sata leta morala prinudno da sleti na aerodrom u Džengou, javila je kineska Centralna televizija.

U kratkom saopštenju zvaničnika navodi se da je kriza uspešno rešena, ali nema podataka o otmičaru.

Kineska državna televizija (CCTV) objavila je slike policajaca u borbenoj opremi i šlemovima ispred aerodroma u Džengou.

Aerodromski zvaničnici navode da su odmah aktivirane sve hitne i bezbednosne mere, kao i da aerodrom radi normalno.

Jedna putnica rekla je medijima da je probudio vrisak iz prednjeg dela aviona i da niko nije znao šta se dešava. Incident se dogodio u biznis klasi, koja je bila zavesom odvojena od ekonomske.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike