U trendu

Epilog kovid zurki u Londonu: Policija kaznila 126 ljudi

LONDON – Britanska policija saopštila je danas da je završila istragu o kovid žurkama u vreme strogog lokdauna održanim u Dauning stritu i dodala je da je napisala 126 kazni.

Premijer Boris DŽonson i ministar finansija Riši Sunak kažnjeni su zbog okupljanja u DŽonsonovoj kancelariji u junu 2020. godine, kada je slavio 56. rođendan, u vreme kada su društvena okupanja bila zabranjena, preneo je Rojters.

Nakon saznanja o održavanju žurki, opozicionari, ali i neki političari iz Konzervativne partije, tražili su DŽonsonovu ostavku.

„Naša istraga je bila temeljna i potpuna, a završena je najbrže što smo mogli, s obzirom na količinu informacija koja je morala da se obradi i važnosti da osiguramo jake dokaze za svaku napisanu kaznu. Istraga je sada završena“, kazali su iz londonske policije.

Iz Dauning strita nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Policija kaže da su kazne napisane u vezi sa osam datuma kada su održani razni događaji u Dauning stritu i još nekim vladinim kancelarijama, u periodu između maja 2020. i aprila 2021, kada su antikovid mere bile na snazi.

Među kažnjenima su 53 muškaraca i 73 žene, a neki su dobili i više od jedne kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar