U trendu

Epstajnu pre samoubistva bio ukinut dodatni nadzor

NJUJORK – Američkom milijarderu Džefriju Epstajnu (66), koji je bio u pritvoru pod optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, bio je ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je jutros oduzeo sebi život u federalnom zatvoru u Njujorku, prenosi AP, pozivajući se izvor upoznat sa dešavanjima koji je želeo da ostane anoniman.

U prvom trenutku nije bilo jasno da li je Epstajn bio isključen iz programa nadzora protiv samoubistva u zatvoru Metropoliten na Menhetnu.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn, koji je bio registrovani seksualni napasnik, nalazio se u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

On je

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.