U trendu

Uhapšen osumnjičeni za lažne pretnje, aerodromi otvoreni

U Danskoj su nedaleko od Kopenhagena danas evakuisani aerodrom, trg i šoping centar zbog niza bombaških pretnji, saopštila je policija.

U gradu Roskilde, zapadno od danske prestonice Kopenhagena, policija je evakuisala lokalni aerodrom i trg.

Policija nije iznela detalje o pretnjama, ali je navela da niko nije povređen, preneo je AP.

U međuvremenu, policija u mestu Slagelse, na oko 60 kilometara jugozapadno od Kopenhagena evakuisala je šoping centar zbog sličnih pretnji.

Policija je pozvala građane da ne idu u centar grada, niti da prolaze bili šoping centara.

Uhapšen osumnjičeni za lažne pretnje, aerodromi otvoreni

Danska policija uhapsila je čoveka osumnjičenog za niz lažnih pretnji bombama, zbog kojih su tokom dana evakuisana dva aerodroma i dva šoping centra.

Osumnjičeni je pritvoren u Slagelseu, gradu oko 100 kilometara zapadno od Kopenhagena, saopštila je policija.

„Ta osoba je osumnjičena za slanje niza pretnji danskim aerodromima, šoping centrima i bolnicama“, navodi se u saopštenju. Policija nije precizirala identitet osumnjičenog, kako je slao lažne dojave ili iz kog razloga, prenosi Rojters.

U međuvremenu, aerodromi u mestu Roskilde i Arhus i šoping centar u Roskildeu, oko 35 kilometara zapadno od prestonice, koji su bili evakuisani, ponovo su otvoreni nakon pretrage, uz pomoć pasa obučenih za otkrivanje eksploziva.

Policija još pretražuje šoping centar u Slagleseu koji je takođe zatvoren zbog pretnje.

Pretnje su stigle na još neka mesta, uključujući aerodrom u Kopenhagenu, ali se od početka verovalo da je reč o lažnoj pretnji, delimično i zato što ih je poslala ista osoba, rekla je policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.