U trendu

Gde si pošao? Oglasila se i Bela kuća: Tramp je samo pratio plan

Portparol Bele kuće Šon Spajser komentarisao je neprijatan incident koji se dogodio između predsednika SAD Donalda Trampa i premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu NATO-a u Briselu.

Prilikom obilaska zgrade novog sedišta NATO-a Tramp je naglo odgurnuo Markovića koji je stajao ispred njega. Video-snimak incidenta brzo se proširio Internetom i zbunio mnoge korisnike.

„Nisam video taj snimak“, rekao je Spajser, prenosi „Ju-Es-Ej tudej“. Međutim, portparol predsednika je istakao da je mesto lidera zemalja-članica NATO-a za unapred utvrđeno fotografisanje i pretpostavio da Tramp je samo pratio plan.

​Sa svoje strane, premijer Crne Gore rekao je da nije obratio pažnju na incident.

„Samo sam video reakcije na društvenim mrežama- To je samo bezazlena situacija“, rekao je on novinarima. Crnogorski premijer je dodao da „naravno, predsednik Sjedinjenih Američkih Država stoji u prvom redu“.

U četvrtak su se šefovi država i vlada zemalja-članica NATO-a sastali u Briselu na ekspres-samitu posvećenom američkim zahtevima i doneli odluku o priključenju Alijanse koaliciji za borbu protiv DAEŠ-a, proširenju podrške koaliciji i stvaranju protivterorističke jedinice, kao i izradi nacionalnih planova za povećanje troškova odbrane.

(Sputnik)

AP: Na Balkanu, Trampovo guranje Markovića – u prvom planu

Situacija u kojoj je američki predsednik Donald Tramp odgurno Duška Markovića na samitu NATO u Briselu kako bi izbio u prvi plan, izazvala je indignaciju na Balkanu i privukla pažnju na društvenim mrežama, iako ga je sam premijer Crne Gore ocenio kao „bezazlen događaj“, prenosi AP.

Kako navodi američka agencija, na društvenim mrežama u regionu najčešći naslovi su: „Amerika na prvom mestu“ i „Kud si krenuo?“.

„Video sam samo reakcije na društvenim mrežama. To je jednostavno jedna bezazlena situacija“, rekao je Marković novinarima na samitu.

Umesto da bude uvređen, on je iskoristio priliku da zahvali Trampu na podršci članstvu Crne Gore u NATO, navodi AP.

Marković je dodao da je u svakom slučaju „prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu“.

Predsednik SAD Donald Tramp gurnuo je u četvrtak premijera Crne Gore Duška Markovića po strani, kako bi bio u prvom planu na NATO samitu u Briselu.

Na snimku se jasno vidi kako Tramp levom rukom snažno gura Markovića u stranu, potom izlazi u prvi plan i namešta odelo, prenosi Rojters.

Snimak, na kome se vidi da se Marković nasmešio na ovakav Trampov gest, ubrzo se proširio po internetu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike